Evästeasetukset ja tietosuojakäytäntö

Mitä ovat evästeet?

Saako sivustomme käyttää evästeitä?

Mitä ovat evästeet?

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, joita verkkosivustot lähettävät tietokoneellesi tallentamaan tietoja verkkokäyttäytymisestäsi. Evästeiden ansiosta käyttäjä pystyy liikkumaan verkkosivuilla helposti ja käyttämään erilaisia toimintoja. Evästeet parantavat sivuston käytettävyyttä ja prosesseja, joten jos poistat ne käytöstä, sivusto ei välttämättä toimi oikein, etkä pysty käyttämään kaikkia sen toimintoja.

Miten käytämme evästeitä?

Sivustomme käyttää seuraavia evästeitä

Istuntoevästeet

Näihin evästeisiin sisältyy satunnainen tunniste, jonka avulla toimesi yhdistetään toisiinsa. Tämä mahdollistaa sivuston näkymisen oikein ja pyytämiesi palveluiden tarjoamisen. Evästeitä käytetään vain sivustolla ollessasi, eivätkä ne jää laitteeseesi, kun suljet selaimen.

Käyttökokemusevästeet

Näihin evästeihin tallennetaan käyttäjän valintoja, kuten käyttäjän kieli, maa ja ikä, joiden perusteella yksittäistä käyttäjää ei voi tunnistaa. Evästeiden avulla parannetaan käyttökokemusta ja näytetään sopivaa sisältöä. Osa näistä evästeistä poistetaan istunnon päätyttyä, mutta osa (kuten kielivalinta) jää laitteeseen, jotta samaa valintaa voidaan käyttää seuraavalla sivuston käyttökerralla.

Seurantaevästeet

Nämä evästeet tallentavat anonyymia tietoa siitä, miten sinä ja muut käyttäjät käyttävät sivustojamme ja mainoksiamme. Käytämme näitä tietoja mitataksemme sivustojemme ja mainoksiemme suorituskykyä sekä selvittääksemme keinoja niiden parantamiseksi. Näitä evästeitä saatetaan asettaa, kun vierailet tällä sivustolla tai kun vierailet muiden osapuolien sivustoilla, joilla on meidän mainoksiamme. Nämä evästeet saattavat olla meille seurantapalveluita tarjoavien kolmansien osapuolien hallinnassa, ja ne jäävät laitteeseesi, kun suljet selaimen.

Kertakirjautumisevästeet

Jos kirjaudut Sony Entertainment Network -tiliisi sivustossamme, tällaisen evästeen ansiosta pystyt vierailemaan muissa SCEE:n tai SCEE:n puolesta ylläpidetyissä sivustoissa. Evästeitä käytetään vain sivustolla ollessasi, eivätkä ne jää laitteeseesi, kun suljet selaimen.

 Yhteisöliitännäisevästeet

Jos olet kirjautunut sisään Facebookiin tai muuhun vastaavaan yhteisöpalveluun, palvelu voi asettaa laitteeseesi evästeen, joka tunnistaa sinut käydessäsi sivustossamme. Näiden evästeiden avulla voit jakaa sisältöä yhteisöpalveluihin jakotoiminnoilla.

Mainostusevästeet

Näiden evästeiden tietoja käytetään internet-pohjaisten mainosten näyttämiseen. Tekniikkaa kutsutaan mainosten uudelleenkohdentamiseksi.   Tavoitteena on mainostaa sinulle sopivia tuotteita sen mukaan, mitä olet aiemmin katsellut, hakenut tai klikannut käyttäessäsi sivustoamme, palvelujamme ja mainoksiamme.  

Evästeet auttavat mainoskumppaneitamme valitsemaan sinulle näytettävät mainokset muissa valituissa sivustoissa ja hallitsemaan yksittäisten mainosten näyttökertojen määrää samassa selaimessa. 

Voit kieltäytyä tällaisesta mainonnasta pysyvästi osoitteessa www.youronlinechoices.eu.

Yksityisyyden suoja

Tätä sivustoa ylläpitää Sony Computer Entertainment Europe Limited, 10 Great Marlborough Street, London, W1F 7LP, United Kingdom (SCEE), tai jokin muu toimija SCEE:n puolesta. Ylläpidämme tai meidän puolestamme ylläpidetään useita sivustoja, joista osalla voit rekisteröityä tai luovuttaa meille henkilötietojasi. Joidenkin toimintojen käyttäminen tai joihinkin kampanjoihin osallistuminen voi edellyttää rekisteröitymistä. Tässä eväste- ja tietosuojakäytännössä kerrotaan, kuinka tietojasi käytetään ja miten saat meihin tarvittaessa yhteyden.

1. Millaista tietoa keräämme?

Jos rekisteröidyt sivustoillemme, voimme pyytää sinulta esimerkiksi seuraavia tietoja: nimi, sähköpostiosoite, osoite, ikä, sukupuoli, puhelinnumero ja tuotetiedot. Sivustoihimme voi sisältyä valinnaisia kyselyitä, joissa tiedustellaan mielipiteitäsi eri tuotteista ja palveluista. Jos lataat sisältöä sivustoiltamme, tarkistamme laitetietosi automaattisesti. Jos käytät yhteisötyökaluja, voimme tallentaa lähettämäsi ja vastaanottamasi sisällön ja viestit. Pidätämme oikeuden tarkkailla viestintääsi. Voimme myös tallentaa toimiasi ja henkilökohtaisia asetuksiasi, kun käyt sivustoillamme (katso jäljempänä kohta Evästeet).

Jos luovutat meille jonkun toisen henkilötietoja (esimerkiksi lähetä ystävälle -kampanjoissa), pyydä aina hänen suostumuksensa etukäteen. Varmista, että antamasi henkilötiedot pitävät paikkansa ja ovat voimassa. Ilmoita meille mahdollisista muutoksista.

2. Mihin kerättyä tietoa käytetään?

Käytämme keräämäämme tietoa useilla tavoilla:
sivustojemme ylläpitämiseen ja pyytämiesi tietojen ja palveluiden tarjoamiseen (esimerkiksi ladattavien kohteiden, chat-huoneiden, ilmoitustaulujen, kampanjoiden ja kilpailujen tarjoamiseen)
asiakaspalvelupyyntöjesi käsittelyyn
sisäisiin analyyseihin ja tutkimukseen, jotta voimme parantaa sivustoja ja muita tuotteitamme ja palvelujamme
lain sallimissa rajoissa tai sinun pyynnöstäsi PlayStation-tuotteita ja -palveluja sekä valikoitujen kolmansien osapuolten tarjouksia, tuotteita ja palveluita koskevien uutiskirjeiden ja markkinointitietojen lähettämiseen (katso jäljempänä kohta Tilauksen peruuttaminen), joka voi sisältää henkilötietojesi käyttämisen sellaisten tuotteiden, palvelujen ja kampanjoiden tunnistamiseen, joiden uskomme kiinnostavan sinua erityisesti.
• uusien tuotteiden ja palvelujen mainostamiseen ja niistä tiedottamiseen verkkosivujemme ja palvelujemme sekä kolmannen osapuolen mainostuspalvelujen kautta. Tämä voi sisältää henkilötietojesi käyttämisen sellaisten tuotteiden, palvelujen ja kampanjoiden tunnistamiseen, joiden uskomme kiinnostavan sinua erityisesti.
hallintoon liittyvien sähköpostien lähettämiseen (jos olet esimerkiksi unohtanut salasanasi)
petosten ja sivustojemme tai palveluidemme väärinkäytön havaitsemiseen ja ehkäisemiseen.
Saatamme linkittää tai yhdistää tietoja, joita keräämme sinusta eri lähteistä. Tiedot saatetaan linkittää ainutkertaisella tunnisteella tai saatamme yhdistää ainakin kaksi tietokantaa yksittäiseksi asiakastietokannaksi. Saatamme tehdä tämän sinun ja/tai meidän etumme tähden (esimerkiksi jotta pystymme antamaan entistä saumattomampaa asiakastukea, kun otat yhteyttä meihin, tai jotta pystymme antamaan entistä parempia ja henkilökohtaisempia palveluja , sisältöä, suosituksia, markkinointia ja mainoksia).

3. Mukautettu sisältö, suositukset ja mainokset

Saatamme käyttää sinusta keräämiämme tietoja online-kauppojemme, palvelujen, sisällön, suositusten, markkinoinnin ja mainosten mukauttamiseen. Saatat huomata tämän mukautuksen, kun käytät tuotteitamme ja palvelujamme, kun lähetämme sinulle markkinointiviestejä tai kun käyt meidän ja kolmansien osapuolten verkkosivuilla, joissa näytetään sisältöä, suosituksia tai mainoksia meiltä (saatat esimerkiksi nähdä mainoksen tuotteesta, jota olet äskettäin katsonut jossakin verkkosivustossamme tai palvelussamme).
Osa verkkosivuillamme, palveluissamme ja verkkomainoksissamme näkemistäsi mukautuksista hyödyntävät meidän tai kolmannen osapuolen markkinointipartneriemme asettamia evästeitä. Lisätietoja on alla kohdassa 5. Joissakin palveluissamme voi olla omat asetukset mukautetun sisällön hallintaa varten. Lisätietoja tästä saa asianmukaisista oppaista tai käytännöistä.

4. Kenellä muulla on pääsy tietoihisi?

Tytäryhtiömme, paikalliset jälleenmyyjämme ja muut palveluksessamme olevat organisaatiot voivat käyttää ja hallita näitä tietoja, jotta käyttäjä saa pyytämiään palveluja ja tietoja. Jotkin näistä yrityksistä voivat käsitellä tietojasi Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolella, kuten Yhdysvalloissa ja Japanissa. Näiden maiden tietosuojalait eivät välttämättä tarjoa samantasoista suojaa kuin ETA-alueen lainsäädäntö. Jos et halua, että tietojasi välitetään tällä tavalla, älä käytä sivustojamme.

Poikkeustilanteessa saatamme luovuttaa tietojasi, jos laki sitä vaatii suojellaksemme tai puolustaaksemme itseämme tai muita osapuolia laittomilta tai haitallisilta toimilta. Jos yrityksemme myydään tai sen rakennetta muutetaan, tietosi saatetaan siirtää osana liiketoimintaa.

5. Evästeet

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, joita verkkosivustot lähettävät tietokoneeseesi tallentamaan tietoja verkkokäyttäytymisestäsi. Evästeiden ansiosta käyttäjä pystyy liikkumaan verkkosivuilla helposti ja käyttämään erilaisia toimintoja. Evästeet parantavat sivuston käytettävyyttä ja prosesseja, joten jos poistat ne käytöstä, sivusto ei välttämättä toimi oikein, etkä pysty käyttämään kaikkia sen toimintoja.

Mitä evästeitä käytämme?

Istuntoevästeet


Näihin evästeisiin sisältyy satunnainen tunniste, jonka avulla toimesi yhdistetään toisiinsa. Tämä mahdollistaa sivuston näkymisen oikein ja pyytämiesi palveluiden tarjoamisen. Evästeitä käytetään vain sivustolla ollessasi, eivätkä ne jää laitteeseesi, kun suljet selaimen.

Käyttökokemusevästeet

Näihin evästeihin tallennetaan käyttäjän valintoja, kuten käyttäjän kieli, maa ja ikä, joiden perusteella yksittäistä käyttäjää ei voi tunnistaa. Evästeiden avulla parannetaan käyttökokemusta ja näytetään sopivaa sisältöä. Osa näistä evästeistä poistetaan istunnon päätyttyä, mutta osa (kuten kielivalinta) jää laitteeseen, jotta samaa valintaa voidaan käyttää seuraavalla sivuston käyttökerralla.

Seurantaevästeet

Nämä evästeet tallentavat anonyymia tietoa siitä, miten sinä ja muut käyttäjät käyttävät sivustojamme ja mainoksiamme. Käytämme näitä tietoja mitataksemme sivustojemme ja mainoksiemme suorituskykyä sekä selvittääksemme keinoja niiden parantamiseksi. Näitä evästeitä saatetaan asettaa, kun vierailet tällä sivustolla tai kun vierailet muiden osapuolien sivustoilla, joilla on meidän mainoksiamme. Nämä evästeet saattavat olla meille seurantapalveluita tarjoavien kolmansien osapuolien hallinnassa, ja ne jäävät laitteeseesi, kun suljet selaimen.

Kertakirjautumisevästeet

Jos kirjaudut Sony Entertainment Network -tiliisi sivustossamme, tällaisen evästeen ansiosta pystyt vierailemaan muissa SCEE:n tai SCEE:n puolesta ylläpidetyissä sivustoissa. Evästeitä käytetään vain sivustolla ollessasi, eivätkä ne jää laitteeseesi, kun suljet selaimen.

Yhteisöliitännäisevästeet

Jos olet kirjautunut sisään Facebookiin tai muuhun vastaavaan yhteisöpalveluun, palvelu voi asettaa laitteeseesi evästeen, joka tunnistaa sinut käydessäsi sivustossamme. Näiden evästeiden avulla voit jakaa sisältöä yhteisöpalveluihin jakotoiminnoilla.

Mainostusevästeet

Näiden evästeiden tietoja käytetään internet-pohjaisten mainosten näyttämiseen. Tekniikkaa kutsutaan mainosten uudelleenkohdentamiseksi. Tavoitteena on mainostaa sinulle sopivia tuotteita sen mukaan, mitä olet aiemmin katsellut, hakenut tai klikannut käyttäessäsi sivustoamme, palvelujamme ja mainoksiamme.
Evästeet auttavat mainoskumppaneitamme valitsemaan sinulle näytettävät mainokset muissa valituissa sivustoissa ja hallitsemaan yksittäisten mainosten näyttökertojen määrää samassa selaimessa.
Voit kieltäytyä tällaisesta mainonnasta pysyvästi osoitteessa www.youronlinechoices.eu./

6. Tietoturva

Toimimme kaupallisesti harkiten suojellaksemme henkilötietojasi. Tähän sisältyy sellaisten prosessien ja menettelytapojen luominen, jotka minimoivat tietojesi asiattoman luennan tai luovuttamisen. Emme kuitenkaan takaa, että pystymme täysin poistamaan riskin henkilötietojesi väärinkäytöstä. Säilytä tiliesi salasanat turvallisessa paikassa äläkä kerro niitä kenellekään. Ilmoita meille välittömästi, jos joku käyttää salasanaasi luvattomasti tai jos olet tietoinen muista vastaavista tietoturvarikkomuksista.

Sivustojemme ilmoitustaulut, chat-huoneet ja muut julkiset foorumit ovat täysin julkisia. Vältä antamasta näissä osioissa mitään tietoja, joista sinut tai kenet tahansa muun voi tunnistaa. Emme ole vastuussa näissä osioissa julkaistujen tietojen suojaamisesta tai turvallisuudesta.

7. Valvonta ja kirjaaminen

Emme voi valvoa kaikkea toimintaa sivustoillamme ja verkkopalveluissamme, emmekä sitoudu näin tekemään. Varaamme kuitenkin oikeuden oman harkintamme mukaan valvoa ja tallentaa kenen tahansa käyttäjän mitä tahansa verkkotoimintaa ja -viestintää sivustoillamme ja verkkopalveluissamme sekä oikeuden poistaa ja/tai tuhota mitä tahansa sisältöä sivustoiltamme ja verkkopalveluistamme oman harkintamme mukaan ja ilman erillistä ilmoitusta käyttäjälle, ja käyttäjä nimenomaisesti hyväksyy, että voimme toimia näin. Tämän perusteella kerättyihin tietoihin saattavat kuulua mm.:
• käyttäjän foorumikirjoitusten ja muiden viestien sisältö sekä käyttäjän online-tunnus ja rekisteröidyn tilin tiedot sekä
• palvelimen lokitiedot, mukaan lukien IP-osoite, selaintiedot (mukaan lukien HTTP-käyttäjäagentin tiedot), HTTP-asiakaspyynnön tiedot sekä käyttäjän toimien aika- ja sijaintitiedot.
Nämä tiedot voidaan yhdistää Sony-ryhmittymän muiden yhtiöiden ja kolmansien osapuolien kirjaamiin vastaaviin tietoihin, ja meidän ohellamme myös muut Sony-ryhmittymän yhtiöt voivat käyttää näitä tietoja varmistaakseen palveluehtojen noudattamisen, toimiakseen lain edellyttämällä tavalla ja suojellakseen omia oikeuksiaan sekä lisensoijien, käyttäjien ja muiden tahojen oikeuksia sekä suojatakseen työntekijöidensä, käyttäjiensä ja muiden tahojen henkilökohtaista turvallisuutta. Nämä tiedot voidaan välittää poliisille tai muille asianmukaisille viranomaisille. Käyttäessään sivustojamme ja verkkopalveluitamme käyttäjä nimenomaisesti myöntyy tähän.

8. Lapset

Olemme sitoutuneet ottamaan huomioon vanhempien huolenaiheet lasten henkilökohtaisten tietojen käytöstä. Pyydämme kaikkia alle 13-vuotiaita (tai joissakin tapauksessa vanhempiakin) sivuston käyttäjiä hankkimaan vanhempansa tai huoltajansa suostumuksen, ennen kuin he luovuttavat meille henkilökohtaisia tietojaan.

9. Tilauksen peruuttaminen

Jos et halua vastaanottaa markkinointitiedotteita, napsauta minkä tahansa markkinointiviestin linkkiä tai siirry sivuston rekisteröintiosioon ja muuta viestintäasetuksia. Jos et ole rekisteröitynyt millekään sivustolle, lähetä sähköpostia osoitteeseen unsubscribe@eu.playstation.com ja kirjoita viestin otsikoksi "Unsubscribe".

10. Yhteydenotot

Lain mukaan käyttäjillä on oikeus tietää, mitä henkilökohtaisia tietoja jokin yritys heistä säilyttää ja miten tietoja käytetään. Jos haluat saada selville meillä tällä hetkellä olevat tietosi, ota yhteyttä osoitteeseen dpo@scee.net (Data Protection Officer, Sony Computer Entertainment Europe Limited, 10 Great Marlborough Street, London W1F 7LP, United Kingdom) ja ilmoita sen sivuston osoite, jolla rekisteröidyit. Voimme vaatia sinua todistamaan henkilöllisyytesi ja maksamaan pienen asiointimaksun.
Jos kaipaat lisätietoja, ota meihin yhteyttä: 0600 411 911

Päivitetty viimeksi elokuussa 2013 (2. päivitys)